Management Development


Waar zit mijn talent nu precies in de organisatie en hoe leg ik de verbinding tussen de bedrijfsdoelstellingen en dat talent. Hoe faciliteer ik dat talent vervolgens om die doelen te realiseren?

 

Veel organisaties weten niet wanneer het erop aan komt waar hun potentieel zit. Globaal natuurlijk wel, maar in het kader van opvolgingsvraagstukken krijg ik regelmatig de vraag hoe daar nu op een methodisch verantwoorde manier mee om te gaan.

 

Belangrijk is een goed zicht op de toekomstige doelen van de organisatie, de wereld verandert snel. Dus is het verstandig verschillende scenario’s beschikbaar te hebben en het aanwezige talent daaraan te koppelen. Veranderkracht, Flexibiliteit, Creativiteit en Organisatiesensitiviteit zijn competenties die steeds crucialer worden om het verschil te maken. Integriteit is er ook zo één die aan belangrijkheid wint gezien de dossiers die de laatste tijd in de publiciteit kwamen. Mooi dat FranzenConsult verschillende specifieke tests in portefeuille heeft die integriteit meten…. Maar het hangt er toch vanaf welke competenties voor jouw organisatie de kern vormen om succesvol zijn en te blijven. MD is daarom niet in een vast omschreven programma te vatten.

 

Zeker is wel dat assessment instrumenten er een onderdeel van vormen, bijvoorbeeld in de vorm van serious gaming in plaats van een traditioneel rollenspel. De aansluiting met de dagelijkse werkpraktijk is daar een vanzelfsprekend element bij. De voorbereiding en ontwerp van een MD zijn dan ook essentieel.

 

Meer weten?

Bel me of stuur een aanvraag voor een vrijblijvend gesprek. Jouw organisatie wordt er beter van!